Ingatlan értékbecslés

Ingatlan értékbecslés

A szakszerű ingatlan értékbecslés alapvető követelményei

Az ingatlanértékelés szakterületet áttekintve megállapítható, hogy egy igen szerteágazó, közgazdasági, matematikai, műszaki és jogi alaptudományokra építő, széles látókört feltételező, speciális tudást igénylő, intenzív információ-technológiát használó szakterületről van szó. Mindez többek között abból is adódik, hogy az értékelés tárgyát jelentő ingatlankategóriák a logisztikai teleptől a benzinkútig, az egyszerű panellakástól a fejlesztési területekig, a kereskedelmi és sport ingatlanokig, a különféle bányától az iparcsarnokig, a szántóföldtől a különféle ültetvényig, igen széles palettán helyezkednek el (egyes összegzés szerint mintegy 90 ingatlan típus számolható össze).

Az ingatlan értékelés szakterületen a magas szintű szaktudás meglétének, alapvető feltétele a megfelelő képzési tantervre épülő, arra alkalmas intézményben megszerzett ismeretek elsajátítása. Az ingatlan értékbecslés szakterületen belül is egyre több olyan szakkérdés merül fel, ami speciális szaktudást igényel. A teljesség igénye nélkül, például a szakértői tevékenységben igen gyakran előforduló bérleti jog, szolgalmi jog, vagyonkezelői jog, használati jog értékét meghatározni más módszereket és ismereteket igényel, mint például egy panellakás értékét kiszámítani. Vagy a termőföld értékelése, a műemlék ingatlanok, a bánya szolgalmi jog értékelése, vagy egy 100 szobás hotel értékelése is egyedi ismereteket, többféle értékelési módszereket igényel.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdése van, vagy további információra van szüksége szolgáltatásaimat illetően,kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Az alábbi űrlapot kitöltve küldhet üzenetet számomra.

Telefonszám: +36 30 983 0264
E-mail cím : info@igszakerto.com